Visita a IDEO

IDEO és una organització que ajuda a les organitzacions a innovar a través del disseny. En posts anteriors hem comentat el cas IDEO o alguns dels llibres que han publicat els seus fundadors (The Ten Faces of Innovation). Aquests dies he estat a Munich per diferents motius, i aprofitant l’estada he tingut l’oportunitat de visitar les instal·lacions d´IDEO.

Intentaré fer-vos arribar una mica quin ambient es respira en una empresa tant genuïna, situada al cor comercial de Munich, a Hochbrückenstr, on tot un edifici de 5 plantes allotja la seu.

Es diu que la clau d´IDEO no són només les capacitats i la creativitat dels seus treballadors, sinó en saber crear l´ambient adequat de treball. I realment, durant la meva visita vaig poder comprovar quin és aquest ambient. Totes les plantes de l’edifici són espais oberts amb uns plafons prefabricats que serveixen per crear habitacions a mida i discretes on es desenvolupen els diferents projectes. El personal que no està implicat en algun projecte treballa conjuntament en grans sales … no hi ha despatxos personals, ni tan sols pel màxim responsable d’IDEO Munich, el qual treballa en una taula al costat d’una vuitena de companys més. L’àtic de l’edifici és la zona de relació de l’empresa, amb terrassa, molta llum i vistes a les teulades veïnes. A l’àtic hi ha un flux constant de treballadors, està equipat amb una cuina i una gran barra on tot el personal IDEO disposa de tota mena de menjars i beures. Podríem dir que és com un “Chill out”, zona de descans.

El dibuix que ve a continuació mostra una manera de veure els diferents tipus d’innovació. Segons la gent d’IDEO hi ha tres tipus d’innovacions:

  • Les innovacions incrementals, són aquelles que oferim als nostres clients, amb millores dels nostres productes.
  • Les evolucionàries consisteixen en oferir un nou producte als nostres clients o bé oferir un producte que ja tenim a nous clients.
  • Les revolucionàries consisteixen en oferir un nou producte a nous clients.

Al gràfic es vol representar que el camí per arribar a les innovacions revolucionàries no és linial i no pot passar per alguna de les altres innovacions, sinó que cal fer-ho d’una manera diferent … pensament lateral?

Vull aprofitar per agrair a la Sabine i la Vicky d’IDEO Munich, per la seva generositat, amabilitat i simpatia.

 

Tipus d’innovació segons IDEO

 

1 responses to “Visita a IDEO

  1. Hola! Un bloc realment interessant, m’agrada.
    Una abraçada ;0)

    Robert