Turisme experimental, una manera de viatjar diferent i creativa

Llegeixo a El País, en el seu suplement El viajero, un interessant article sobre el turisme experimental.

Joël Henry és un turista experimental, que ha decidit aplicar la seva passió pels jocs als seus viatges. A mitjans dels 90 va fundar el Laboratori de Turisme experimental, una combinació de idees per viatjar sense els lligams del turisme convencional, però amb les regles d’un joc. Entre les seves propostes hi ha visitar només les últimes estacions de la línia de metro, agafar un tren que surt a les 12.12 i baixar a dotzena estació, fer autostop amb un cartell que diu “Tombuctú”, …

El turisme experimental recupera la idea de l’aventura en els viatges que fem normalment, per fer-los molt més divertits. Moltes de les seves idees han quedat recollides en un llibre editat per Lonely Planet.

És molt probable que tots haguem fet alguna cosa semblant de manera espontànea en els nostres viatges, però la idea de fer que sigui un joc m’agrada molt. No cal renunciar a visitar allò que és popular en un país o una ciutat, però obrim les portes a milers de coses i situacions si decidim jugar. Lligant amb aquesta idea em ve al cap la pel·lícula de Match Point de Woody Allen, on es diu que el 80% del que ens passa és atzar i només el 20% depèn del que som.

4 responses to “Turisme experimental, una manera de viatjar diferent i creativa

  1. Un Hotel de Girona planteja una espècie de turisme experimental per la ciutat: se li donen unes quantes fotografies de racons poc coneguts, i els ha de trobar – fent-n’hi una altra on quedi clar que l’ha visitat. Per exemple, el mapa de París, o l’Ull que et vigila…

  2. Molt interessant aquest Post . El podríes ampliar unamica mes ?
    Tenc ganes de fer algun viatge d´aquest tipus

  3. Una bona font d’idees per fer aquest tipus de viatge és la mateixa web (en anglès o francès): http://www.latourex.org/ on l’autor n’explica un bon grapat.

  4. estaaa bé aqueestaa paaginaa estic feeen un ejercici deeel coleee yy m’haaa seervit de moolt!