El joc que llegeix la ment

Descobrim un joc familiar que segurament molts de vosaltres ja heu jugat, es tracta del joc de les 20 preguntes, 20Q. Aquest joc consisteix en que nosaltres pensem en una cosa, la que sigui i algú altre ens va fent preguntes fins esbrinar en que estem pensant. La particularitat de la versió que us presentem és que es basa en intel·ligència artificial, és un programa que a partir de les respostes que li donem va generant preguntes relacionades i basa les seves respostes en el que ha aprés.20Q AI no es un programa predissenyat, cada vegada que l’executem genera noves preguntes relacionades amb les respostes que nosaltres li donem. A més, a mesura juguem amb 20Q, pensant en un mateix objecte, més aprendrà sobre aquest objecte.

3 responses to “El joc que llegeix la ment

  1. Jo crec que sí que es tracta d’un programa dissenyat. Precisament es tracta d’un programa que simula una xarxa neuronal, una tècnica ben coneguda d’intel.ligència artificial. Si penseu una cosa habitual, l’encerta. Si penseu en alguna cosa poc habitual, no l’encerta.

  2. Per encertar allò que pensem es basa en l’experiència, si li demanem una cosa que mai ha li han dit no l’encerta. Emmagatzema totes les coses que se li diuen amb els atributs que nosaltres mateixos li diem al jugar, de manera que té un base de dades amb coses i tots els seus atributs.

  3. Em costa creure que no sigui un programa dissenyat, m’atreveixo a dir que deu actuar segons un aprenentatge executat per repetició o per assimilació de conjunts de respostes afins.