Nanotecnologia: nanoescultures

La següent imatge és una fotografia microscòpica d’una copia de l’escultura El Pensador de Rodin(corregit). El curiós és que només amida 20 micres, és a dir, 20 milionèsimes parts d’un metre. Ha estat desenvolupada per uns científics Coreans utlitzant tecnologies amb làser. Aquests científics argumenten que la seva tecnologia pot ser útli per crear nanosensors o nanodispositius més complexes… tota una obra d’art que ens depara un futur apassionant!

via Move Your Mind

font Live Science

Anuncis

7 responses to “Nanotecnologia: nanoescultures

  1. Gracias por la mención. Obviamente nos interesa todo lo que sea innovación (desde un punto tecnológico más) y vuestro blog reconozco que no lo conocía.

  2. Empezamos este blog hace tiempo, pero hemos ido cambiando de proveedor hasta llegar a WordPress y tratamos la innovación en todos los sentidos y todas sus vertientes, también la tecnológica, pero sobretodo la gestión de la innovación.

  3. Em sap greu, però el títol no és ben correcte: es tracta d’una microescultura, no pas d’una nanoescultura. Un nanometre és la mil.lèsima part d’un micrometre (“micra”). Si l’escultura és de 20 micres, és a dir, la cinquantena part d’un mil.límetre, no podem pas parlar de nanoescultures.

    Segurament que és una innovació, però no és pas nanotecnologia.

  4. Ok s’accepta, que us sembla si li posem per títol nanoescultures gegants… ven mirat què són uns quants milers de nanòmetres? 😉

  5. La llibertat és total per anomenar una obra d’art, però científicament no són escultures a l’escala nanomètrica, sinó a l’escala micromètrica. Així i tot, té gràcia això de nanoescultura gegant… Posats a fer, perquè no kilonanoescultura, o megapicoescultura o gigafemtoescultura o teraattoescultura? Uns noms gegants.

  6. Un altre petit canvi: Rodin en comptes de Ronin. La notícia em sembla bé com a exercici o demostració tècnica, però els vincles entre art i ciència poden anar més enllà de la simple còpia d’una gran obra a petita escala.