Catalunya és la segona regió de la UE en creació d’empreses i en dones empresàries

Catalunya és la segona regió de la Unió Europea en creació d’empreses. Segons l’informe Catalunya 2005 de Global Entrepreneurship Monitor (GEM) presentat pel Govern català, el 2005, la taxa d’activitat emprenedora (TEA) a Catalunya va ser del 6,8%. Aquesta xifra supera la mitjana espanyola (5,7%) i europea (5,5%) i només es veu superada per la d’Irlanda.

La TEA (taxa d’activitat emprenedora) mostra el percentatge de persones entre 18 i 65 anys que participen en la creació d’un projecte empresarial iniciat en els últims tres anys i mig. En aquest sentit, a Catalunya el 2005 hi havia un 6,8% de persones amb aquest perfil, un punt més que el 2004, quan la TEA se situava en 5,6%. Dit d’una altra manera, prop de 7 de cada 100 catalans participen en la creació d’una empresa.

Segons l’informe de GEM, el perfil de l’emprenedor català és el d’un home (61%) d’uns 40 anys, amb estudis superiors (45%), de la zona urbana (88%) i amb una renda mensual entorn dels 1.800 euros.

Malgrat tot, el nombre de dones que creen empreses comença a pujar, i molt ràpidament. Del 2003 al 2005, la taxa d’activitat emprenedora entre les dones ha pujat del 4% al 4,9%. Amb aquestes xifres, Catalunya és la segona regió de la UE amb més dones emprenedores, només superada per Irlanda.

Font: Barcelona Activa

Via: Portal de Recerca

Anuncis

Els comentaris estan tancats.