Arriba l’Apple iPhone… revolució mòbil?

Apple vol revolucionar el telèfon mòbil amb el nou iPhone… i l’invent promet.

iphone

L’iPhone combina el reproductor més famós i desitjat… l’iPod amb un telèfon mòbil… però vosaltres pensareu… si això no és nou… i teniu raó. Des de fa força temps els telèfons mòbils tenen àmplies capacitat multimedia: MP3, fotos i vídeo, però exceptuant algun model com la sèrie Wxxx de Sonny (el conegut Walkman) les capacitats de reproducció dels mòbils no són massa còmodes: software, botons, qualitat…

L’iPhone es presenta amb una pantalla tàctil que ocupa tot el telèfon i de moment no és blanc, sinó negre. Com a telèfon cal dir que permet realitzar trucades de veu, enviar correus electrònics de veu (voicemail) , SMS i fotos. També permet navegar per Internet ja que incorpora el navegador Safari, enviar i rebre correus electrònics, s’integra amb Google Maps i permet la incorporació de widgets per afegir noves funcionalitats, com ara el seguiment d’accions de borsa o el temps.

Aquesta petita joia està gobernada pel sistema OSX i incorpora un disc dur que pot ser de 4 o 8 GB, és quad-band i incorpora WiFi i Bluetooth, i una càmera de 2 Mpíxels.

Però…
Quan valdrà? es parla de 500-600$ a Amèrica (suposem que 500-600€ aquí?)
Coses que li trobem a faltar… podria tenir un gestor personal: calendari, notes que es pogués sincronitzar amb l’ordinador (Mac o PC) ja que faria també de PDA, quasi imprescindible en els temps actuals, ja que quasi tots els telèfons ho fan.
També li trobo a faltar una ràdio FM integrada… però ja sé que és més suculent vendre-ho com a accessori…

De ben segur que Apple en vendrà força, però això de treure un producte el gener és si més no una falta de previsió, ja que una part molt important de vendes d’aquest tipus de dispositius es realitza per el Nadal, com a mínim a casa nostra. Una cosa semblant li ha passat a la Playstation 3, que s’ha deixat perdre una quantitat important de vendes a favor de les altres dues consoles, la Wii i la Xbox 360.

Una altra cosa sorprenent és la capacitat que té Apple per reinventar (redisenyar, replantejar…) productes ja existents i donar-los un aire de novetat, d’invent… en definitiva… una gran capacitat per innovar…

Anuncis

Els comentaris estan tancats.