No cal una idea genial per tirar endavant un negoci

Andrés Perez Ortega explica en el seu bloc que no cal una idea genial per iniciar un negoci. Sinó que li expliquin als creadors del Cirque du Solei, Zara o Starbucks, que van iniciar negocis a partir d’idees de negocis tradicionals, com un circ, una botiga de roba o una cafeteria. Per tant el fet d’arrencar un negoci depèn més factors com la motivació, la perseverància, la autoestima o la resistencia.

L’autor fa una crítica als sistemes educatius actuals en el sentit que no ensenyen a ser o pensar de forma creativa, sinó que ens ensenyen a pensar de forma lineal, anteposant el com al què. En les escoles de negoci ensenyen tot tipus de tècniques, processos, models, etc. però no s’explica què passa per la ment d’un emprenedor. Posa com exemple haver d’estudiar Història de l’Art o Literatura per convertir-te en pintor o escriptor, això no fa que et converteixis en un artista.

La següent frase conclou l’article:

Lo importante es la persona, el valor que aporta, dominar el miedo, la motivación, y muchos más factores intangibles y dificilmente trasladables a una matriz 2×2. Y eso no se enseña, se vive.

via Marca Propia

Anuncis

2 responses to “No cal una idea genial per tirar endavant un negoci

  1. Muchas gracias por tu cita, me alegra que estés de acuerdo conmigo.

  2. Totalmente de acuerdo. Es más, las ideas geniales raramente són fruto de una momento de inspiración, sinó del trabajo diario en cuanto a genración de nuevos conceptos aplicando técnicas de creatividad, que es uno de los pilares de la innovación.